Weboldal készítés lépésről lépésre ! Hogyan készítsünk weboldalt?

A Weboldal készítés nálunk lépésről lépésre történik. A legtöbb ügyfél arra számít, hogy az interneten megtalálja ügyfélkörét és online trükköknek köszönhetően sikerre viheti vállalkozását. Függetlenül attól, hogy termékeket szeretnénk eladni online, vagy egyszerűen csak néhány információt szeretnénk eljuttatni a szolgáltatásainkról egy weboldal megléte alapfeltétel.

Éppen ezért ajánlunk teljes körű forgalomszerzéssel egybekötött webfejlesztési szolgáltatást. Fontos azonban tudnunk, hogy mi a fő célunk a weboldalunkkal. Versenytársaink weboldalainak kutatása segíthet abban, hogy világos képet kapjunk arról, hogy mi lehet a legjobb a számunkra. Mégis, mielőtt bele vágnánk a versenytársaink kutatásába 4 alapvető lépést meg kell tennünk oldalunk elindításához:

1. Regisztráljunk egy domain nevet! - Weboldal készítés lépésről lépésre

weboldal készítés lépésről lépésre
A domain nevének tükröznie kell termékeit vagy szolgáltatásait, hogy ügyfelei könnyen megtalálhassák üzleti tevékenységét Google-ön vagy egyéb keresőmotorokon keresztül. Hatásosabbak lehetünk, ha a domain nevünk hasonlít a cégnevünkhöz. A Moon Pie Design-nál ingyen adunk domain nevet és tárhelyet minden projekthez! 
Nem feltétlenül kell ugyanaz legyen, ez az a terület ahol kreatívkodhatunk is. (pl. dolomano.hu, tiptopnyilaszaro.hu stb.)  Vegyük figyelembe, hogy domain nevünk az e-mail címben is szerepelni fog. Pl., ha „https://moonpiedesign.hu” az oldalunk domainje, akkor admin@moonpiedesign.hu, hello@moonpiedesign.hu, info@moonpiedesign.hu lehet majd az e-mail címünk. 
Bár használhatunk egy ingyenes e-mail címet, mint például a Hotmail, Freemail, vagy Gmail. A gmail címek használatával két probléma merülhet fel. Az első az, hogy kevésbé professzionális. A második probléma az, hogy hacsak nem integráljuk egy Gsuite fiókkal a Gmail címünket GDPR szabálysértésbe botlunk, mivel üzleti célra használjuk a G-mail közösségi levelezésre szánt platformját. 
Nem hallottam még senkiről akit megbüntettek volna emiatt, csupán azt mondom, hogy szabálysértés. Amennyiben csak lehet használjuk saját domainünk e-mail címét. Ha kényelmesebben szeretnénk levelezni, akkor egy egyszerű Outlook integrációval elkerülhetünk minden felmerülendő e-mail problémát.

2. Keressünk fel egy tárhelyszolgáltatót. - Weboldal készítés lépésről lépésre​

honlap készítés lépésről lépésre
Találnunk kell egy web hosting céget, integrálhatjuk a domain nevünket a tárhelyel és már mehet is a weboldal készítés. A legnagyobb internetszolgáltatók többsége web hosting szolgáltatásokat kínál. A webtárhely szolgáltató kiválasztását nem szabad elkapkodni. 
Ugyan egyszeri díja van a webtárhelyünknek, azt azonban figyelembe kell vennünk, hogy a webtárhely milyen gyorsan fog betölteni. Cloud vagy Plest tárhely? Esetleg van-e lehetőségünk SSD tárhelyet bérelni? Tárhely rendelésekor figyeljünk oda a tárhely méretére is. Nem biztos, hogy az oldalunk és levelezési rendszerünk 500 MB-ra rá fog férni 6 hónap múlva is. Ha pontosabban szeretnéd tudni, hogy hogyan működik a honlap készítés lépésről lépésre nézd meg a videót. 
Ha pedig videókat szeretnénk feltölteni pláne nem ajánlatos. Ha nem biztos benne melyik webtárhely lenne az ideális az Ön számára keressen minket a weboldal@moonpiedesign.hu e-mail címen és segítünk igényeknek megfelelő tárhelyet találni.

3. Készítse elő tartalmát! - Weboldal készítés lépésről lépésre​

weboldal szerkesztés lépésről lépésre
Gondoljon arra, hogy mit szeretne ügyfelei számára mutatni a webhelye által. Ez segít megállapítani Önnek, hogy mely oldalakra fókuszálhat majd marketing szmpontból. 
Fontolja meg, hogy az ügyfelek milyen információkat vagy tranzakciókat szeretnének, és győződjön meg róla, hogy a webhely felépítése megkönnyíti számukra, hogy megtalálják és elvégezzék a szükséges dolgokat. Konkrétan számoljuk ki, hogy hány kattintás az ügyfélnek elérni azt amit el szeretne érni?  
A tartalomírás és esetleges blogstruktúra felépítése professzionálisabb tervezést is igényel. Hosszú munka és tapasztalataim szerint 30-35 blogcikkel lehet elérni igazi sikereket. Abból úgy is akad 3-5 amelyik szuper sikeres és megéri majd érte fizetni Facebook Hírdetést.  Egy olyan weboldal, amely jól megtervezett és könnyen használható az ügyfelek számára, segít a vállalkozás online jelenlétének megteremtésében. 
A releváns és megfelelő tartalmak és képek segítségével az ügyfelek megérthetik termékeinket és szolgáltatásaikat, és kényelmesen bizalommal vásárolhatnak az Ön weboldalán. Ne feledjük a mondást amit Neil Patel már 3 éve terjeszt online és nem hiába: „Content is King!”

4. Hozza létre webhelyét. - Weboldal készítés lépésről lépésre​

weboldal készítés lépésről lépésre
Saját webhelyet is építhet, vagy professzionális webfejlesztőt kérhet meg a weboldal designjának elkészítéséhez. A weboldalakat naprakészen kell tartani, ezért győződjön meg róla, hogy folyamatos karbantartást tervez. 
 Használhatunk WordPresst, Drupalt, Magento-t, Elementort, Divit vagy akár elkezdhetjük mi magunk is bekódolni az oldalt Bootstrap alapon. Ezek hasonlítanak a szövegszerkesztőkhöz, de beépített funkciókat is tartalmaznak, amelyekkel a szöveget és képeket webtartalommá alakíthatjuk, és feltölthetjük a webhelyre. Egy másik nagyon jó kapcsolódó cikk az: Az üzleti weboldal készítés és keresőoptimalizálása lépésről lépésre.” De a webfolio cikke is szuper: “Egy új honlap indítás lépései.” Ha hazai pályán játszom, akkor itt egy részletesen kidolgozott útmutató. Talán a legjobb: Weboldal készítés otthon A-Z-ig listája: 5 lépéses útmutató!
Természetesen az eszközök megtanulása időt vesz igénybe. Egyes professzionális prémium funkciók amivel pl. mi rendelkezünk besegíthetnek az oldal design elemeinek különlegessé tételéhez. Figyeljünk oda az oldalunk színvilágára.  Jó ötletnek tartom megbízni valakit a weboldal elkészítésével, ha Ön új az iparágban. 
Sokszor szokták kérdezni, tőlem: “Hogyan lesz weblapom?“. A webfejlesztő gyorsan felépítheti webhelyét, és útmutatást adhat a sikeres webes tervezéshez. Szakember felvétele különösen hasznos lehet, ha online boltot keres, webshopot tervezne, de akkor is, ha csak szolgáltatásokat kínál a webhelyén. Amikor weboldalt készítünk fontos, hogy reszponzív legyen. 
A weboldal reszponzivitása azt jelenti, hogy honlapunk jól fog kinézni telefonon álló és fektetett pozicióban, tableten, laptop kijelzőn és nagyméretű kijelzőn is. Optimalizáljuk ügyesen és minden funkciót fésüljünk át kétszer.  

5. További hasznos tippek a weboldal létrehozásához: - Weboldal készítés lépésről lépésre​

weboldal készítés lépésről lépésre

Pontosan a weboldal készítés lépésről lépésre :

Gondoljunk azokra a tevékenységekre vállalkozásunkkal kapcsolatban amelyet egy ügyfél olvasni és látni akar. Pontosan azt helyezzük el a szövegrészben amit szeretne tudni. Fogadja el a szakemberek véleményét. 
A szakszerűtlen weboldal potenciálisan ki tudja írtani az ügyfeleket.Rendszeresen frissítse webhelyét, különösen, ha információkat tartalmaz az árakról. Győződjön meg róla, hogy az elérhetőségei megfelelőek és könnyen megtalálhatók az ügyfelek számára.Támogassa webhelyét a marketing anyagában, és tegye bele a névjegykártyáiba. Az emberek szeretnének többet megtudni önről, mivel kíváncsiak. 
Ne kelljen sokat keresniük, segítsen nekik egyből megtalálni amit szeretnének.Tudja meg, hogyan lehet a webhelyet könnyen megtalálni a keresőmotorok, például a Google számára. Ezt nevezik keresőoptimalizálásnak (SEO). Kicsit komplexebb falat lehet, szívesen segítünk a megfelelő keresőoptimalizálás elvégzésében.  
Ha a tippek segítettek és adtak pár irányvonalat, akkor nagyon örülök, ha pedig segítségre lenne szüksége keressen bátran.  

 

  1. Kell egy domain nevet választania, és tárhelyet bérelnie (Természetesen szolgáltatásaink között mindezeket megtalálja, csak jelezze igényét amennyiben nem rendelkezik tárhellyel és domain névvel, és mi küldünk igénylőlapokat.).
  2. El kell dönteni, hogy milyen típusú weboldal szükséges Önnek: információs, bemutatkozó honlapwebáruházblogportálfórum vagy egyéb.
  3. Miután ezek megvannak, elkezdünk dolgozni honlapján, akár már azon idő alatt is amikor a domain regisztrációja még folyamatban van, hogy ideális esetben a domain bejegyzésére elkészüljön az oldal.
  4. Ki kell találni, hogyan nézzen ki a honlapja: milyen elrendezésű, milyen színvilágú legyen, valamint hogy milyen funkciókkal kell, hogy bírjon. A választásban minden segítséget megadunk Önnek.
  5. Kell tartalom a honlapra, ha megírta a honlapja szövegeit és kiválasztotta a felhasználni kívánt képeket, ezeket el kell juttatnia részünkre e-mailen, vagy kapott ftp hozzáférésen keresztül.
  6. A begyűjtött információk dokumentumok alapján elkészül a honlap.
  7. Az adminisztrációs felület kezelését megmutatjuk.
  8. A szerződési díj átutalalása, vagy átadása.
.  

weboldal készítés lépésről lépésre - Szeretne velünk...

..megbeszélni egy személyes találkozót Debrecenben? Lépjen velünk kapcsolatba:

...egy Zoom konferenciát, ahol megbeszéljük mik az elképzelései?