SEO Tippek Kezdőknek
Keresőoptimalizálás alapjai

Az SEO Tippek kezdőknek cikkünkben szeretnénk bemutatni, hogyan kell optimalizálni honlapunkat elsősorban Google számára. 
Amikor elhatározzuk, hogy egy új webhelyet fogunk optimalizálni a keresők számára néhány Google algoritmus fejtörést okozhat. A piac tele van Google, Bing, Yahoo SEO eszközökkel és lehet, hogy nem tudjuk melyik lenne az ideális számunkra. Valójában annyira nem nehéz dologról van szó. Gyakran elvihetjük rossz irányba a keresőoptimalizálást. 
Érdemes kikérni a véleményét egy SEO szakértőnek, vagy megnézni 30-40 prémium videót amit okosabbak állítottak össze, elolvasni 20-25 blogcikket és máris kapunk egy átfogóbb képet, hogy miről is szól maga a keresőoptimalizálás. Én az utóbbit választottam és éppen ezért úgy gondoltam, hogy össze foglalom néhány pontban melyek azok az alap lépések amelyek hozzásegítenek minket a fejlebb jutáshoz a Google ranglistán.
Ebben a blogcikkben olyan tippeket adok amelyekkel már el lehet indulni, optimalizálhatjuk weboldalunkat anélkül, hogy szakemberhez fordulnánk:

1. On-Site SEO alapok: SEO Tippek Kezdőknek

KSEO Tippek Kezdőknek
A keresőoptimalizálás egyik legfontosabb alappillére az Ön saját weboldalán kezdődik. Sokkal többet hallhat a linképítésről (amit nemsokára be is mutatok), de a helyszíni keresési optimalizálás nélküli linképítés nem lesz olyan hatékony. Íme a minimális helyszíni optimalizálási elemek, amelyeket a webhely minden oldalán érdemes elhelyezni. (Ne essünk abba a hibába, hogy ugyanazt a szöveget ismételjük minden oldalon. Google okosabb ennél.)

SEO Tippek Kezdőknek - Az On-site keresőoptimalizálás aranyszabályai:

Mielőtt bele kezdenénk, ha az alábbi SEO elemek valamelyikét alkalmazná, kérem.. és szépen kérem, hogy ne vigye túlzásba. Lehet, hogy kísértésbe esik, hogy sok kulcsszót helyezzen el az oldalain, de nem ez a cél. Valójában a Google túlzott optimalizálási büntetést bocsátott ki, amely olyan webhelyekre irányul, amelyek túl sok kulcsszót tartalmaznak egy oldalon. Tehát, amikor a kulcsszó optimalizálásról van szó, legyünk egyszerűek, spontánok, helyezzünk el különböző szókombinációkat. Kulcsszókutatással kapcsolatban a Marketing 21-et tudnám javasolni és az ehez kapcsolódó cikküket: “Kulcsszókutatás keresőoptimalizálás tippek.”
Gondoljon akár öt kulcsszóra vagy szókombinációra amely webhely minden oldalán előfordulhat, és optimalizálja azokat, változtassa meg, ragozza, formáljon kérdést belőle. Ha nem biztos benne, hogy milyen kulcsszavakat használjon, próbáljon meg néhány alapvető elképzelést a Google AdWords SEO eszközével, hogy javaslatokat kapjon.

SEO Tippek Kezdőknek- Mi az a Title Tag?

A webhelyén található címkék, vagy title tagek azt a célt szolgálják, hogy tájékoztatják a keresőmotorokat az Ön oldala címéről. 70, vagy kevesebb karaktert kell tartalmaznia, továbbá, tartalmaznia kell a márkanevet.

SEO Tippek Kezdőknek - Meta adatok megadása

A webhely oldalain található meta leírás a keresőmotorok számára egy kicsit jobban bepillantást nyújt arra vonatkozóan, hogy miről is szól az oldal. A meta tagek segíthetnek a weboldalunk rangsorolásában.

Hogyan néz ki egy Meta tag a keresőben?

A fenti kép azt mutatja, hogy a cím és a meta leírás megjelenik a Google keresési eredményei között. Láthatjuk, hogy a felhasználó által keresett kulcsszavak megtalálhatóak a meta leírásban. Ezért ajánlott a márka nevet elhelyezni a címben és meta leírásban. – Ez segít abban, hogy a keresési eredmények kitűnjenek az algoritmusok közül, amikor kutatják ezeket a feltételeket.

SEO Tippek Kezdőknek - WordPresst használ?

Ha saját tárhelyen használja a WordPress-et, szerencséje van. A cím és a meta leírások hozzáadása az oldalakhoz könnyen használható az olyan ingyen pluginok használatával, mint az All in One SEO, a Platinum SEO és a Yoast SEO. SEO javaslatokat is kaphat olyan prémium pluginok használatával, mint a Scribe SEO. További SEO Tippek olvashatóak Papp Gábor cikkeiben: “A kedvenc SEO trükkjeim és marketing tippjeim.”

Még több on-site keresőoptimalizálás elemek:

Míg a cím és a meta leírás a legfontosabb SEO elem, ezek nem az egyetlenek. A további optimalizálás érdekében győződjön meg róla, hogy a következőket tartalmazza a webhelye:
 • Belső linkek – A linképítés nem csak a webhelyre mutató külső oldalak számára van fenntartva. Segítséget nyújt a keresőmotorok számára, hogy többet tudjanak meg a webhelyéről azáltal, hogy belsőleg összekapcsolja a webhelyén található más oldalakat a tartalomban. Például, ez a blogbejegyzés a belső hivatkozásokat használja a blog egyéb bejegyzéseinek összekapcsolásakor. 
 • Fejléc címkék – Ez a blogbejegyzés a HTML fejlécek három különböző szintjét használja fel, amelyek segítenek a tartalmak szekciókba törésében, valamint hogy a keresőmotorok többet tudjanak meg arról, hogy blogunk tartalomrészei miből állnak. A <H1> </H1> címkék tartalmazzák a bejegyzés címét – csak egy <H1> </H1> címkekészletet kell tartalmaznia oldalanként. A <H2> </H2> és a <H3> </H3> címkék az alcímeket jelzik – mindkettő több példányt tartalmazhat. (általában 3-5) A fejléccímkék használata segít az olvasóknak és a keresőmotoroknak az oldal szövegét részekre bontani. 
 • Kép neve és ALT címek – Ha a webhelyén képeket használ, akkor jó képeket kell készítenie mind a képnévre, mind az alt címkére. A bejegyzés első képén pl. az <img src = “weboldal-készítés-debrecen” alt = “webáruház-tervezés-debrecenben” /> használata az ajánlott, mivel a cél az, hogy optimalizálja a blogcikket a helyszíni keresési motorok számára. Ez segít a keresőmotoroknak abban, hogy a megadott kulcsszavak alapján job eredményeket érjen el az oldalunk. 
 • Félkövér szöveg – Nem akarok túlságosan őrültnek tűnni ezzel, de időnként a szöveg kiválasztása az olvasó figyelmének felkeltésében segíthet. Láttam már olyanokat akik négyszer-ötször helyeztek el egy kulcsszót egy cikkben, majd félkövér szöveggel jelölték ki azt a 4-5 kulcsszót. Ezt nem ajánlom. A keresőmotornak a félkövér szöveg nem mond sokat, mivel mindenki elkezdte 2018-ban ezt a technikát használni, majd Google háttérbe szorította az algoritmusuk használatát, mely a “bolded” félkövér szövegeket emelte ki. Nem is néz ki jól. Maradjunk a jóízlés határán belül. Készítsük szövegünket az olvasók számára. 
SEO Tippek Kezdőknek

2. Miért van szüksége Önnek tartalomra? - SEO Tippek Kezdőknek

Ha folyamatosan lépést tart a legújabb online marketing hírekkel, akkor valószínűleg olvasta a tartalomfejlesztésről és content marketingről szóló anyagokat. A tartalmak mind a webhely látogatói, mind a keresőmotorok számára nagyszerűek. Minél több tartalom van, annál valószínűbb, hogy a látogatók a webhelyén maradnak. Ha még több tipp érdekli a keresőoptimalizálás alapjairól bátran fordulhat egyenesen a Googlehöz: “SEO kezdőknek: a Google kiadta új, kezdőknek szóló keresőoptimalizálási útmutatóját!“.
Minél több tartalom van, annál valószínűbb, hogy a keresőmotorok többet fognak elhelyezni webhelye oldalain a keresési indexbe. Mind a keresőmotorok, mind a látogatók számára a legfontosabb, hogy minőségi tartalmakat kapjunk a honlapunkon. 
A minőségi tartalom sokféle dolgot jelenthet, beleértve, de nem kizárólagosan a következőket: Blogbejegyzések, Ipari cikkek, Oktatók és útmutatók, Videók és podcastok, stb… Minőségi tartalom létrehozása a webhelyén hatalmas befektetés lehet, de megéri. A keresőmotorok szeretni fogják, és a látogatók annyira szeretni fogják, hogy megosztják a közösségi médiában, ami még több látogatót eredményez. 
A webhelyén egyszerűen létrehozhat blogbejegyzéseket, és a közönség növekedésével bővítheti tartalmi leltárát más típusú közösségi media oldalakra.

3. Off-site keresőoptimalizálás: (azaz, a linképítés) - SEO Tippek Kezdőknek

A linképítés valószínűleg az egyik leginkább vitatott téma a SEO feladatok között. A linképítés alapvető célja, hogy más webhelyeket linkeljen a sajátjához. Ha a keresési eredmények tetején rangsorolásra gondol, mint népszerűségi verseny, akkor a linkek olyanok, mint a szavazatok, amelyek szerint a webhelye megérdemli, hogy rangsoroljon. 
Ha egy pókháló ként képzeljük el a Google rendszerét, akkor nem nehéz elképzelni azt, hogy hogyan működik a linképítés. A linkek nem egyenértékűek. Például az Adobe Reader az első helyen áll a kulcsszavakat illetően, mert annyira sok webhely kapcsolódik az oldalhoz. Ismerjük ezt?: „Az Adobe Reader letöltéséhez kattintson ide.”
Szóval hogyan kaphat linkeket? Rengeteg mód van erre – néhány jó, és néhány nem olyan kedvező. Ha eleget olvas a linképítésről, akkor végül háromféle túlnyomóan alkalmazott linképítési technika létezik. 
 • Organikus linkek: Ezek olyan linkek, amelyeket nem kell kérni, fizetni értük és ezek a legjobbak. Különösen akkor, ha magas szintű jogosultságokkal rendelkező webhelyeken, például nagyobb hírcsatornákon és más jól ismert nevű weboldalakon találhatóak. (Index, Origó, Unideb stb…) 
 • „White hat” linkek: Alapvetően a jó, minőségi kapcsolatépítést és weboldal-fejlesztést, optimalizálást jelenti (az a fajta, amelyre törekedni kell).
 • „Black hat” linkek: A reklámokkal teli, alacsony minőségű linképítés (az, amit el kell kerülnie). Egyesek szerint a “black hat” jelentése a fizetett linkhálót foglalja magába. A legtöbb webhely számára nem olyan könnyű hozzáférni ezekhez a linkekhez. Van akik fizetnek értük, van akik csak elkezdik építeni. Én azt mondanám, hogy mindkettő kell, de baromi pontosan meg kell nézzük, hogy a weboldal készítőnk pontosan milyen linkeket vezetett a az oldalunkra. Nem akarunk 250 „no-follow” linket ami után Google nem jelenteti meg az oldalunkat. A linképítés népszerű szolgáltatás, de sajnos sok esetben az ügyfél nem tudja mit kap a pénzéért. Bátran kérdezzünk rá, szánjunk rá időt. Mi a Moon Pie Designnál nem foglalkozunk „no-follow” linkekkel. Amennyiben lehet csak kerüljük őket és előre letesztelt prémium linkeket irányítunk ügyfeleink oldalaira. Ha azt akarjuk, hogy ügyfelünk az első oldalon szerepeljen, semmi értelme nincs értékvesztett linkekkel foglalkozni. Eddig minden ügyfelünket sikerült első oldalra helyeznünk.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS MOST 20.000 FT-TÓL!

4. Lássuk csak mik az opcióink valójában:   - SEO Tippek Kezdőknek

 • Vendég blogbejegyzések küldése népszerű blogokba az iparágban. Általánosságban elmondható, hogy egy linket visszaad a webhelyéhez egy szerződobozban a hozzászólás tartalmának tetején vagy alján.  
 • A kapcsolódó (de nem versenyképes) vállalkozások elérése, hogy lássák, hogy kapcsolódik-e szolgáltatásuk, esetleg kiegészítik-e egymást. Ennek egy jó módja, ha látni szeretné, hogy az Ön által működtetett vállalkozásoknak van-e linkoldala a webhelyükön a partnerek, a szállítók, a beszállítók stb.  Az seonavigator.hu részletesen ír még a  “Keresőoptimalizálás kezdőknek – Google SEO alapok” című cikkében a folyamat lényegességéről. 
 • Hozzon létre helyi oldalt Facebookon, Instagramon, LinkedIn-en. Attól, hogy a linkek nem mindig számítanak a keresési rangsorba, a kattintások vonzhatnak az oldalára ügyfeleket. Hidje el, Google is értékeli a Facebookról, Instagramról átirányított forgalmakat.  
 • Vásároljon helyi hírdetéseket. Például, az esküvő üzletben a linkek kiküldése az esküvőn résztvettek számára óriási előnyt jelenthet.  
 • Link érdemes tartalom létrehozása. A linkérdemes tartalomról a honlapseo.hu ír bővebben az “SEO kezdőknek” című cikkükben.
 • Az Infographics nagyszerű példa – olyan szép képeket hoz létre, amely fontos információkat tartalmaz, és lehetővé teszi mások számára, hogy a saját honlapján használják az infographic-t cserébe azért, hogy visszaállítsák az Önhöz “hitel” ként küldött SEO linkeket. 
 • Használja ezt az eszközt a nyers SEO adatok egyéni alkalmazásához. Használhat rangsorkövető API-t a kulcsszó rangsorok, a SERP eredmények, a kulcsszó adatok elemzéséhez. 
 • Fontos, hogy tudja és tanulja meg, mely oldalak hozzák Önnek a premium forgalmat és alkalmazza újra az elvégzett jó lépéseket melyek korábban forgalmat generáltak. (Akkor is, ha ez 10-15 látogató egy hónapban eleinte egy forrásból, hosszú távon meg fogja érni, mert lesz abból 50 és 100 is.)
SEO Tippek Kezdőknek

Hogyan segíthet a Google Plus a rangsorban?

Ha a cél az, hogy domináljon a Google-ön az oldala, akkor győződjön meg róla, hogy csatlakozik a Google + -hoz. A Google saját szociális hálózata segíthet abban, hogy jobban rangsoroljon a keresési eredmények között. 
Az index megírta, hogy a Google + bezár. Azonban ezt a platformot a Google fejlesztette ki. Mennyi időbe kerül feltölteni a linkeket erre a platformra? Szerintem 5 perc alatt 3 blogcikket fel lehet tölteni és generálhat egy hónapban 5-10 látogatót, ráadásul Google tudtára adjuk vele, hogy “Igen! Ez az én tartalmam, és ezek az emberek a barátaim, akik ismerik a tartalmat.” 
Ez azt mutatja, hogy a személyre szabott keresési eredmények a helyi keresési eredményeket is megdöntik. Ezért, ha a személyre szabott keresési játékba szeretne bejutni, a cél az, hogy tegye a következőket: Hozzon létre egy Google+ személyes profilt és üzleti oldalt. 
Ajánlja a webhelyet, amelyet a keresési eredmények között jól rangsorolni szeretne, , ossza meg a webhelyét a profilján és / vagy az oldalakon állapotfrissítésként, és linkelje hozzá a profiladataiban az ajánlott webhelyeken szereplő blog cikkeket.Töltse ki teljesen a profiladatait, hogy mások kapcsolatba lépjenek Önnel.
Ellenőrizze a beállításokat, és ellenőrizze, hogy a profiladatai nyilvánosak-e az állapotfrissítésekkel együtt.
Osszon meg más érdekes cikket is az oldalán, így nem tűnik túl önkampánynak.Indítsa el a kapcsolatot azokkal, akiket keresni kíván a webhelyén. A Google+ keresőmezőjében megtalálhatja az embereket, akikhez csatlakozni szeretne, és azokat hozzáadhatja a baráti köréhez. Tekintse meg az alexgraphix.hu cikkét is amelyben a legfrissebb 2019-es keresőoptimalizálással kapcsolatos infókat kaphatja meg: “Keresőoptimalizálás, SEO Tippek 2019“. 
Remélhetőleg a legtöbb elfogadja majd a felkérést, elvégre ez egy blogterjesztő platform.Lényegében minél népszerűbb a Google+ szolgáltatásban, annál valószínűbb, hogy befolyásolja a személyre szabott keresési eredményeket azokkal, akik követik Önt. Éppen ezért használja ki ezt a szociális hálózatot a lehető legteljesebb mértékben, hogy kihasználja az előnyöket. Ajánlatos előbb a Facebook és Instagram oldalakat kidolgozni.

5. Ellenőrizzük az elért eredményeket és tanuljunk belőle:

Végül, de nem utolsó sorban, az eredmények nyomon követésével fokozatosan növelhetjük weboldalunk nézettségét. 
A három leghasznosabb eszköz, amellyekkel ezeket az eredményeket ellenőrizheti, a következők:  
 • Authority Labs – Készítsen ingyenes fiókot, amelyet a pro-fiók 30 napos próbájának felhasználásával kaphat. Használja ezt az eszközt a webhelye kulcsszavai rangsorolásának követésére, így láthatja, hogy felfelé mozognak-e a keresési eredmények között, vagy épp egyes kulcsszavakra nem jött semmi eredmény. 
 • Google Analytics – A Google Analytics segítségével többet tudhat meg a webhely látogatóiról. Különösen figyelemmel kíséri a forgalmi forrásokat, hogy megtudja, milyen kulcsszavak hozzák a látogatókat a keresési eredmények között. A célok beállításával láthatja, hogy mely kulcsszavak vezetnek olyan látogatásokhoz, ahol a látogatók megteszik, amit akarnak, a webhelyén, például feliratkozni egy levelezési listára vagy vásárolni egy terméket. Ez segít abban, hogy megtudja, milyen kulcsszavakat kell céloznia a SEO kampányával.
 • DataForSEO – Használja ezt az eszközt az SEO adatok egyéni alkalmazásához. Használhatja a rangsorkövető API-t a kulcsszavak rangsorolásához, SERP-eredmények, kulcsszóadatok kinyeréséhez stb.Sok más értékes SEO eszköz létezik, de ezek a legjobbak, amelyeket ajánlanék.

Ha követheti a tippeket ebben a bejegyzésben, akkor biztosítom, hogy jó irányba indul el, amikor a webhely keresőoptimalizálásával foglalkozik. Remélhetőleg pedig, a keresőmotorokon keresztül is egyre több látogatót fog szerezni! 

Még több oldal ami érdekelheti önt: 

Szeretne velünk...

..megbeszélni egy személyes találkozót Debrecenben? Lépjen velünk kapcsolatba:

...egy Zoom konferenciát, ahol megbeszéljük mik az elképzelései?