Weboldal készítés: A weboldalam felújításra szorul. Milyen feltételekkel vállalod?

Weboldal készítés? Akkor legyen minőségi!

A legjobb megoldást kínáljuk weboldal készítés honlap karbantartás és WordPress weboldal átalakítási igényekre! Ügyfeleim jó része azzal keres fel, hogy már meglévő weboldalát szeretné felújíttatni.

Egy weboldal felújításánál nagyjából ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venni, mint egy ház felújításánál: el kel dönteni, mit tartsunk meg belőle, és mit kell lebontani. Lehet, hogy csak új festés kell, lehet, hogy komplett tetőcsere, de lehet, hogy jobb ha új házat építünk. Néha még az is előfordulhat, hogy más helyen érdemes telket venni, és ott építkezni. Nézzük meg, mi az, ami egy meglévő weboldal felújításánál felülvizsgálatra szorul:

1. A weboldal készítés új vagy régi tárhelyen történjen meg?

Ha van már weboldalad, akkor biztosan bérelsz tárhelyet is hozzá. Sajnos a legtöbb tárhely a modern weboldal szoftverek iránti igényt nem elégíti ki. Ez azonban minimális gondot okoz, mert

  • egyrészt a tárhely költsége lényegesen kisebb a weboldal elkészítésénél,
  • bármikor átköltöztethető egy másik tárhelyre

Az általam használt WordPress szoftverekhez a Dotroll tárhelyei kitűnőek. A frissítésekről állandóan e-mailt kapok így mindíg a legfrissebb verziójú eszközök, WordPress rendszer és bővítmények kerülnek a honlapodra. Az utólagos frissítéseket elvégzem amíg nálam tartja és kezelteti honlapját. A Dotroll Kft. Magyarország egyik legjobb tárhelyszolgáltatója. Lehet, hogy drágább pár ezer forinttal, de a weboldala gyors és sebezhetetlen lesz.

2. Milyen szoftware-t használjunk a weboldal készítés és honlap karbantartáshoz?

modern weboldalak általában tartalomkezelő rendszerre épülnek. Ez teszi lehetővé, hogy kódolási ismeretek nélkül is egyszerűen közzétehesss cikkeket a weboldaladon. Én WordPress szoftvert használok. Ha a korábbi weboldalad WordPressre épült akkor könnyebb lesz átalakítanom. Ha nem, az sem okoz problémát, hiszen ebben az esetben a legjobb ajánlatot készítem el neked saját weboldaladra.

3. Mit foglal magába egy weboldal készítés és elemzés? Miért fontos elemezni a piaci szegmenst még mielőtt bele vágnánk a honlap megtervezésébe?

Fontos a honlapod keresőoptimalizálása, így a felújítás előtt érdemes elvégezni egy weboldal elemzést. (SEO Audit Report)

A weboldal elemzésre akkor van szükség, ha korábban a honlapot már optimalizáltattad, hogy jobb Google helyezéseket érj el vele. A weboldal elemzés során azt vizsgálom meg, hogy a korábbi keresőoptimalizálás során mennyire vették figyelembe a következő szempontokat:

a, mekkora az interneten jelentkező keresletet, vagyis hogy milyen kifejezésekkel és hányan keresik a termékeid vagy szolgáltatásaid.
b, megvizsgálom, hogy a korábbi 
keresőoptimalizálást mennyire szakszerűen végezték el a honlapon belül.
c, milyen eredményeket értél el eddig, vagyis a neked fontos kulcsszavakra hányadik helyen állsz a Google keresőben
d, megvizsgálom, hogy mennyire erős a konkurencia, vagyis hogy a te piacodon mekkora kínálat van már a termékeidből és/vagy szolgáltatásaidból.

Ez minden weboldalnál teljesen más eredményeket szokott mutatni, így a kimutatások alapján teszek ajánlatot SEO-ra, azaz keresőoptimalizálásra. A SEO-val hosszú távon (3-6 hónap) fogok tudni nagy mennyiségű forgalmat generálni Googleből.