Miért kell foglalkozni egy weboldallal, ha már kész van? - WordPress Weboldal Karbantartás

A WordPress weboldal karbantartás sajnos nem csak eszközeink legújabb frissítéseiről szól. Sajnos nem elég a “Next -> Next -> Finish” a megfelelő és biztonságos karbantartás elvégzéséhez. Ahhoz, hogy WordPress weboldalunk biztonságos maradhasson, elengedhetetlen, hogy rendszeresen frissítsük a motort, a témát és a bővítményeket valamint beállítsunk egy olyan védelmi vonalat, mely képes átvizsgálni, blokkolni, és ha kell, riasztani. Kritikus fontosságú a biztonsági mentések készítése is. Érdemes a tartalmainkat is átnézni időről időre: az a honlap, mely rendszeresen frissül, naprakész és új információkkal szolgál, sokkal hitelesebb mind a Google, mind a felhasználók szemében.

WordPress Weboldal Karbantartás – Mit takar?

WordPress-Weboldal-Karbantartás

Folyamatos fejlesztést igényel

Általános hiedelem, hogy a weboldal elkészítése után a honlappal nincs több teendő, készen is vagyunk. Sajnos ez nem igaz.

Honlapunk biztonságát alapjaiban meghatározza, hogy történnek-e folyamatos rendszer-, sablon-, és bővítményfrissítések. 

Mindig van hova fejleszteni weboldalunkat – nemcsak a megjelenésében, hanem új funkciókkal, marketing eszközökkel is bővíthetjük.

Jó esetben vállalkozásunk ajánlatai, szolgáltatásai is fejlődnek, amikről, ha nem adunk hírt, rajtunk kívül senki nem fog tudni.

Keresőoptimalizálás - A WordPress weboldal karbantartás jelentős részét képezi a keresőmotorokra való optimalizálás.

Keresőoptimalizálási szempontból is van jelentősége, hogy milyen gyakran frissül weboldalunk: a Google is sűrűbben fogja feltérképezni honlapunkat, ha rendszeresen megjelenítünk új tartalmakat. Felhasználóink gyakoribb látogatásai pedig – a márka erősödése által – indirekt módon lesznek hatással a SEO-ra.

WordPress-Weboldal-Karbantartás-Moon-Pie-Design
WordPress-Weboldal-Karbantartás-Debrecen

A WordPress weboldal karbantartás részfeladatai

A weboldal karbantartás legfontosabb elemei:

Biztonsági mentések: a frissítések előtt érdemes az aktuális állapotot elmenteni – így ha valami rosszul sül el, visszaállíthatjuk

Rendszeres frissítések (motor, téma, bővítmények): elengedhetetlenek a honlap hosszútávú, biztonságos, hibáktól mentes működéséhez biztonsági felügyelet és védelmi vonal: gyanús látogatók kiszűrése, IP cím blokkolás, riasztások, biztonsági vizsgálatok

SSL tanúsítvány: enyhe rangsorolási faktor a Google algoritmusában, valamint növeli a látogatói bizalmat is

Mit tartalmaz egy WordPress Weboldal Karbantartás?

WordPress Frissítések

Maga a WordPress motor majdnem minden hónapban frissül, a téma (Divi) és a bővítmények pedig általában ennél is gyakrabban. Frissítések hiányában, az oldal sebezhetőbbé válik, és egyre gyakoribbak lehetnek a működési zavarok.

Felügyelet, riasztás

Az általunk használt biztonsági bővítmény lehetővé teszi, hogyha bármi kritikus dolog történne a weboldallal, akkor értesítést kapjunk. Látjuk azt is, hogy kik próbálkoznak feltörni a weboldalt, milyen IP címről – egy kattintással blokkolhatóak.

Tartalomszerkesztés

Egy működő vállalkozásnál szinte elképzelhetetlen, hogy ne lenne valami aktualitás: új árlista, új szolgáltatások, új ajánlatok, akciók, programok, új fotók, új termékek, stb. Az új tartalmak feltöltésében és formázásában is segítünk (a választott karbantartás csomagtól függően).

Rendelkezésre állás

A karbantartási szerződés ideje alatt a karbantartás csomagban vállaltaknak megfelelően készenlét, rendelkezésre állás e-mailben / telefonon és azonnali intézkedés műszaki probléma esetén 6 / 24 / 48 órán belül.

WordPress Vírusirtás

Bár a sokrétű biztonsági beállítás következtében nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy weboldalunk megfertőződne, ha mégis megtörténne, azonnal kiirtjuk a fertőző elemeket, reklámokat, spam kódokat.

SSL tanúsítvány megszerzése

Egy biztonsági tanúsítvány a megbízhatóság érzését nyújtja látogatóinak és a Google-nek is. Az ingyenesen elérhető Let’s Encrypt-től kezdve komolyabb ssl tanúsítványok megvásárlását és telepítését is elintézzük.

WordPress Weboldal Karbantartás - Szeretne velünk...

..megbeszélni egy személyes találkozót Debrecenben? Lépjen velünk kapcsolatba:

...egy Zoom konferenciát, ahol megbeszéljük mik az elképzelései?

Weblap blog